The Education Blog

 • ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΗΝΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ        Είναι επίσημο πλέον. Έχει ανακοινωθεί από επίσημα χείλη της Βρεττανικής κυβέρνησης η έγγριση για χρηματική υποστήριξη και για μεταπτυχιακούς φοιτητές αρχής ...
  Posted Dec 9, 2015, 1:10 AM by Michalis Spyrou
 • ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Η Δημοσιογραφία μπορεί να σε οδηγήσει παντού, αρκεί να είσαι σωστά εκπαιδευμένος για να την υπηρετήσεις. Η πολυετής παρουσία στο χώρο της δημοσιογραφίας και το κύρος που απορρέει μέσω των ...
  Posted Aug 10, 2015, 5:16 AM by Michalis Spyrou
 • Outside My Window Competition Post the view outside your student accommodation's window and win a SAMSUNG Galaxy Tab 4We promised that we will be supporting you before, due and after your studies ...
  Posted Feb 16, 2015, 3:18 AM by Michalis Spyrou
 • FULL SCHOLARSHIP FROM CYPRUS INTERNATIONAL INSTITUTE OF MANAGEMENT BACHELOR IN BUSINESS ADMINISTRATION (BBA)CIIM is offering five full scholarships for high-school graduates with honours who have not had the opportunity to pursue university studies due economic or ...
  Posted Dec 22, 2014, 6:11 AM by Michalis Spyrou
Showing posts 1 - 4 of 5. View more »

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

posted Dec 9, 2015, 1:10 AM by Michalis Spyrou

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΗΝΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ       

 

Είναι επίσημο πλέον. Έχει ανακοινωθεί από επίσημα χείλη της Βρεττανικής κυβέρνησης η έγγριση για χρηματική υποστήριξη και για μεταπτυχιακούς φοιτητές αρχής γενομένης το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος 2016-17. Το πολυαναμενόμενο σχέδιο του Ευρωπαϊκού φοιτητικού δανείου έχει πλέον εγγριθεί και στόχος του συγκεκριμένου άρθρου είναι να σας παρέχει πληροφορίες για όλα όσα πρέπει να γνωρίζέτε.

Image result for POSTGRADUATE STUDENT LOANS UK

 ΕΡΩΠΑΙΚΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΟΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 

 1. Το χρηματικό ποσό που δικαιούται να λάβει ένας φοιτητής ως δάνειο για να καλύψει τα έξοδα των μεταπτυχιακών του σπουδών φτάνει μέχρι τις £10,000
 2. Το πρόγραμμα έχει εγγριθεί και θα μπεί σε ισχύ από το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος 2016-1017
 3. Το Ευρωπαϊκό φοιτητικό δάνειο αφορά φοιτητές που σπουδάζουν μεταπτυχιακά προγράμματα (Taught Master Degrees) καιώς και μεταπτυχιακά προγράμματα έρευνας (Research Master Degrees)
 4. Το σχέδιο που έχει ανακοινωθεί αφορά ΟΛΑ τα μεταπτυχιακά προγράμματα ανεξαρτήτως ειδικότητας κλάδου και ακαδημαϊκού πεδίου. 
 5. Φοιτητές οι οποίοι σπουδάζουν Full time, Part-time αλλά και εξαποστάσεως (distance learning) είναι δικοαιούχοι το δανείου.
 6. Το Ευρωπαϊκό φοιτητικό δάνειο για μεταπτυχιακούς φοιτητές αφορά όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα από πανεπιστήμια της Αγγλίας, της Ουαλίας, της Σκωτίας και της Βόρειας Ιρλανδίας. 
 7. Φοιτητές οι οποίοι είναι νεότεροι των 60 ετών είναι δικαιούχοι του δανείου.
 8. Το επιτόκιο του δανείου κατα την διάρκεια των σπουδών θα είναι ο ρυθμός πληθωρισμού του Ην. Βασιλείου (RPI) συν 3% και οι αποπληρωμή του δεν θα αρχίσει πριν το 2019.
 9. Αποπληρωμή του δανείου ξεκινά όταν ο φοιτητής ενταχθεί στο εργατικό δυναμικό με αμοιβές πέραν των £21,000 και η δόση του δανείου θα είναι το 6% του εισοδήματος που ξεπερνά τις £21,000 

 ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ 

Οι κύπριοι φοιτητές που ενδιαφέρουντε να σπουδάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για τις μεταπτυχιακές τους σπουδές μπορούν να εξασφαλίσουν το συγκεκριμένο δάνειο εάν και εφόσον,
 1. Είναι Ευρωπαίοι Πολίτες (Αποδεικτικό της ταυτότητας οι οποία να μην έχει λήξει).
 2. Ζούν κατα την διάρκεια τον τελευταίων τριών ετών στην Ευρωπαϊκή Ένωση για σκοπούς ΟΧΙ αποκλειστικά την εκπαίδευση. 
 3. Φοιτητές οι οποίοι έχουν ήδη ένα μεταπτυχιακό τίτλο ΔΕΝ είναι δικαιούχοι του Ευρωπαϊκού φοιτητικού δανείου.

Στόχος του Ευρωπαϊκού φοιτητικού δανείου είναι η πιο εύκολη πρόσβαση φοιτητών στα πανεπιστήμια για σκοπούς μεταπτυχιακής ακαδημαϊκής κατάρτισης. Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί σημαντικό βήμα προς την ακαδημαϊκή κατάρτιση των Ευρωπαών φοιτητών αφού υπολογίζεται επιπλέον 10,000 φοιτητές να σπουδάσουν στο Η. Βασίλειο την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά μετά από την έγγριση του συγκεκριμένου σχεδίου. 


Image result for POSTGRADUATE STUDENT LOANS UK

ΠΗΓΕΣ: http://www.findamasters.com/funding/guides/new-uk-postgraduate-loans-scheme.aspx
              http://www.bbc.co.uk/news/education-30293964
 

ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

posted Aug 10, 2015, 5:16 AM by Michalis Spyrou

Η Δημοσιογραφία μπορεί να σε οδηγήσει παντού, αρκεί να είσαι σωστά εκπαιδευμένος για να την υπηρετήσεις. Η πολυετής παρουσία στο χώρο της δημοσιογραφίας και το κύρος που απορρέει μέσω των συνεργασιών με κορυφαίες προσωπικότητες των ΜΜΕ αλλά και της Ακαδημαϊκής κοινότητας, εδραιώνουν το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ κατατάσσοντάς το στην κορυφή της μεταλυκειακής κατάρτισης.

Το πάθος μας για πρότυπα εκπαιδευτικά μοντέλα βρήκε το αντικείμενό του καταξιώνοντας την εκπαίδευση στην Αθλητική Σύνταξη, δημιουργώντας τμήματα Γενικής Δημοσιογραφίας Τμήμα Σκίτσου και εντάσσοντας την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στο πρόγραμμά του.

Κάνοντας χρήση όλων των σύγχρονων εποπτικών μέσων και με την πιστοποίηση του Υπουργείου Παιδείας, το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ σας οδηγεί στον κόσμο των mass media.

Καλύπτοντας όλο το φάσμα τεχνογνωσίας και θεωρίας σε έντυπο, ραδιοφωνικό, τηλεοπτικό και διαδικτυακό τύπο, οι απόφοιτοί μας γίνονται αποδέκτες εξειδικευμένης εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου και εντάσσονται άμεσα στην αγορά εργασίας.

Η πρακτική άσκηση σε οργανισμούς ΜΜΕ, εκτός από την εμπειρία, αποτελεί και επαγγελματική εργασία με αποτέλεσμα να συνεπάγεται σημαντικό εφόδιο στο βιογραφικό των αποφοίτων μας.

Το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ συνεργάζεται με καταξιωμένους δημοσιογραφικούς ομίλους σε Ελλάδα και Κύπρο και βάζει ψηλά τον πήχη του εργασιακού ανταγωνισμού πιστοποιώντας τις ειδικότητές του. Οι τελειόφοιτοι σπουδαστές του ΚΑΡ προτιμούνται, με αποτέλεσμα το σύνολο των αποφοίτων μας να εργάζεται στο αντικείμενο της επιλογής του.


To e - learning μπορεί να προσφέρει πολλές δυνατότητες όπως: 

 1. Πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό όποτε και οπουδήποτε θέλει ο χρήστης.
 2. Πρόσβαση και αναζήτηση επικαιροποιημένων ηλεκτρονικών πηγών, υπερσυνδέσμων, ηλεκτρονικών εκδόσεων και περιοδικών Εικόνες, ηχητικά ντοκουμέντα, video και αλληλεπιδραστικά εκπαιδευτικά υλικά τα οποία μπορούν να υποστηρίξουν τον εκπαιδευόμενο ακόμα και σε δύσκολα θέματα
 3. Έναν επικοινωνιακό μηχανισμό τόσο μεταξύ ατόμων όσο και μεταξύ ομάδων. Ο εκπαιδευτής και οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να επικοινωνούν σε πραγματικό χρόνο (σύγχρονη εκπαίδευση) ή όταν έχουν διαθέσιμο χρόνο (ασύγχρονη εκπαίδευση), οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με ειδικούς εμπειρογνώμονες όπως επίσης και μεταξύ τους. 
 4. Ευκαιρίες για την ανάπτυξη δεξιοτήτων που ζητούνται σχεδόν σε όλες τις θέσεις εργασίας πλέον, όπως: εντοπισμός και αξιολόγηση πληροφοριών για σχεδιασμό και προγραμματισμό πραγματικών εργασιών, αυθεντικά κείμενα και συνεργασίες με οργανισμούς και επιχειρήσεις, 
 5. Τρόπους για την παροχή αποτελεσματικής και άμεσης ανατροφοδότησης που βοηθάει στον εντοπισμό των κενών και των αναγκών κατάρτισης. 
 6. Εμπλουτισμό των ήδη υπαρχουσών γνώσεων μέσα από μια αυτόνομη πορεία μάθησης, με την αξιοποίηση εργασίας σε ομάδες, ομάδων συζητήσεων, e – mails . 
 7. Πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας εκπαίδευση για φοιτητές οι οποίοι δεν μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα στα πανεπιστήμια.


 M. Ch. Spyrou telephone +357 22 338 383 
  M. Ch. Spyrou Fax+357 22 338 384
  M. Ch. Spyrou emailinfo@cypruseducationalconsulting.com


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.


Διευθυντής Σπουδών:
Χρήστος Σωτηρακόπουλος


Καθηγητές

Αντώνης ΚαρπετόπουλοςΚανέλλα Δημάκου
Αντώνης ΠανούτσοςΓιάννης Κουριδάκος
Αλέξης ΣπυρόπουλοςΝίκος Χαραλαμπόπουλος
Γιώργος ΘαναηλάκηςΚώστας Χατζηδημητρίου
Μιχάλης ΛεάνηςΘανάσης Ράλλης
Γιάννης ΔάραςΣταύρος Χονδροθύμιος
Όλγα Νικολαίδου
Εύη Μάνου
Γιάννης Θειακός
Γιώργος Τσάμπρας
Τόλης Κοτζιάς
Μάκης Διόγος
Κώστας Αρβανίτης
Εριφύλη Μαρωνίτη


 

 

Outside My Window Competition

posted Feb 16, 2015, 3:05 AM by Michalis Spyrou   [ updated Feb 16, 2015, 3:18 AM ]

Post the view outside your student accommodation's window and win a SAMSUNG Galaxy Tab 4

We promised that we will be supporting you before, due and after your studies. Share the view outside your window and win a Samsung tablet. As simple as that. 

Terms

- Post a smart beautiful photo on your timeline with the view enjoyed from your window including the following:
       
        * hash tags #outsidemywindow and #mcheducation
        * A short phrase expressing your thoughts watching the view

- Get plenty of Likes and win. The photo with the most likes until Friday 20/02/2015 wins the prize.

Eligibility

- Undergraduate Students studying in the UK or Cyprus who visited our offices during last year.

* This promotion is in no way sponsored, endorsed or administrated by, or associated with Facebook.
* You are not required to share anything that will offend anyone. 
* Gift's details: http://www.stephanis.com.cy/nqcontent.cfm?a_id=6808&p_id=319355
* Winner will be announced on Tuesday, 23/02/2015. 
Prize winner of a related competition (unknown phototeker)

        
  
  M. Ch. Spyrou telephone 

+357 22 338 383 
  M. Ch. Spyrou Fax+357 22 338 384
  M. Ch. Spyrou emailinfo@cypruseducationalconsulting.com
 
 

FULL SCHOLARSHIP FROM CYPRUS INTERNATIONAL INSTITUTE OF MANAGEMENT

posted Dec 22, 2014, 5:55 AM by Michalis Spyrou   [ updated Dec 22, 2014, 6:11 AM ]
BACHELOR IN BUSINESS ADMINISTRATION (BBA)


CIIM is offering five full scholarships for high-school graduates with honours who have not had the opportunity to pursue university studies due economic or other reasons. The scholars will be selected based on their academic qualifications and a personal interview and will be among the first to admitted into the pioneer Bachelor of Business Administration (BBA) program which starts on 2 February 2015.

The selected scholars will be awarded and maintain their scholarship throughout their 4-year study for the BBA provided that they maintain their honour status. These scholarships apply only to those entering in February 2015; they do not apply to those entering in September 2015.

The CIIM BBA is a highly differentiated undergraduate programme that combines academic excellence with employability, theory with practice, personal with professional development, entrepreneurship with ethics, and management with social responsibility. The programme offers a unique student experience and opportunities for study, internship and employment in Cyprus and abroad at collaborating universities and companies.

The programme is taught in English by an innovative combination of academics and practitioners including visiting professors from top world universities using innovative teaching and learning methods that make learning enjoyable and effective. Students are assigned mentors/coaches who mentor and coach them throughout their studies. Students form company teams that study and work interactively in applying in practice what they learn in theory, including hands-on management and entrepreneurship.

Candidates must submit an application by 12 January 2015 with documentation of their English language proficiency (IELTS, GSCE , TOEFL) and of their academic achievement evidenced by one of the following:

· High-school leaving certificate with a minimum grade of 18/20 (for public schools) or 85 (for private schools) or

· Pancyprian Examinations with a minimum average grade of 17/20 or

· Three GSE A Level with grades ABB or

· International Baccalaureate with a minimum of 32 pointsThe successful candidates , after completing the first two years of common core they have the opportunity to specialize in one (or more) of four areas of concentration:

• International Business and Management

• Innovation & Entrepreneurship

• Business Information Technology

• Financial and Management Accounting


The graduates of the CIIM BBA get in addition to the degree exceptions towards professional qualifications such as ACA, ACCA, and CIMA, work experience through internship, hands on entrepreneurship and possibly their own business start-up. They also get career assistance for finding employment or pursuing further studies at the postgraduate level.
Contact us for more information...............
22338383

info@cypruseducationalconsulting.com  M. Ch. Spyrou telephone +357 22 338 383 
  M. Ch. Spyrou Fax+357 22 338 384
  M. Ch. Spyrou emailinfo@cypruseducationalconsulting.com M. Ch. Spyrou telephone +357 2246 2246
  M. Ch. Spyrou Fax+357 2233 1121
  M. Ch. Spyrou emailciim@ciim.ac.cy


CIIM Presentation


ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ

posted Jul 22, 2013, 6:59 AM by Michalis Spyrou   [ updated Dec 22, 2014, 6:05 AM ]

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, 

 

Σε αυτό το κείμενο θα αναλύσουμε την κατάσταση σχετικά με το Ευρωπαϊκό φοιτητικό δάνειο και τους όρους αποπληρωμής του. Θα απαντήσουμε σε 4 διαφορετικά ερωτήματα τα οποία δεχθήκαμε από εσάς κατα την διάρκεια της 21ης Εκπαιδευτικής έκθεσης αλλά και στις διάφορες συναντήσει που γίνονται καθόλη την διάρκεια του χρόνου στα γραφεία μας. 

 

Πότε πρέπει να συμπληρώσω την αίτηση για το Ευρωπαϊκό φοιτητικό δάνειο;

 

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων διαρκεί εως και 9 μήνες μετά την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς. Κατα την διάρκεια της συγκεκριμένης περιόδου οι ενδιαφερόμενοι φοιτηητές καλούνται να συμπληρώσουν την έντυπη αίτηση και να στείλουν μαζί με την αίτηση τους επίσημα αντίγραφα (certified copies) ή την πρωτότυπη (original) ταυτότητα ή διαβατήριο η πιστοποιητικό γεννήσεως. 

 

Είμαι δικαιούχος του συγκεκριμένου δανείου;

Όσο αφορά τα κριτήρια που πρέπει να πληρεί ένας φοιτητής για να δικαιούται να υποβάλει αίτηση για το Ευρωπαϊκό φοιτητικό δάνειο αυτά είναι ξεκάθαρα και ΔΕΝ είναι οικονομικά.


 1. Πρέπει να είναι Ευρωπαίος πολίτης ή μέλος Ευρωπαϊκής οικογένειας (Γίνεται αναφορά στο συγκεκριμένο όρο αφού αυτός είναι που αφορά του Κύπριους φοιτητές).
 2. Το πρόγραμμα του πανεπιστημίου πρέπει να είναι αναγνωρισμένο (Οι ιστοσελίδες των πανεπιστημίων προσφέρουν όλες τις αναγκαίες πληροφορίες, επίσης οι εκπαιδευτικοί σύμβουλοι και το British Council μπορούν να παρέχουν τέτοιου είδους πληροφορίες αν χρειαστεί)
 3. Πρέπει να είναι το πρώτο του πτυχίο ή τουλάχιστον να μήν έχει πάρει οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή επιχορήγηση για προηγούμενες σπουδές. 
 4. Το Ευρωπαϊκό δάνειο ΔΕΝ έχει όριο ηλικίας
 5. ΔΕΝ είναι διαθέσιμο (μέχρι στιγμής) για μεταπτυχιακούς φοιτητές. 

Πως αποπληρώνω το δάνειο μου;

Ο πιο κάτω πίνακας παρέχει όλες της πληροφορίες αποπληρωμής. 

 

Ετήσιο Εισόδημα                 Μηνιαία δόση Δανείου        

 £21,000 and under                 No repayments

£25,000                                £30

£30,000                                £67

£40,000                                £142

£50,000                                £217

£60,000                                £292

 

Πόσος είναι ο τόκος του Ευρωπαϊκού φοιτητικού δάνειου;

Ο πιό κάτω πίνακας παρέχει όλες τις πληροφορίες σχετικά με το τόκο που επιβάλλεται στο Ευρωπαϊκό φοιτητικό δάνειο. 

 

Income                             Interest rate

While you’re studying          Rate of inflation (Retail Price Index) plus 3%

£21,000 or less                   Rate of inflation

£21,000 to £41,000             Rate of inflation plus up to 3%

£41,000 and over                Rate of inflation plus 3%

 

Ελπίζουμε το πιο πάνω κείμενο να αποτελέσει οδηγό για όλους τους ενδιαφερόμενους φοιτητές. Για οποιαδήποτε πληροφροία, ερώτηση ή σχόλιο σχετικά με το Ευρωπαίκό φοιτητικό δάνει μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας. 

 

Πληροφορίες επικοινωνίας:

 

Michalis Ch. Spyrou Education Services

tel: 22 338383

email: info@cypruseducationalconsulting.com

web: www.cypruseducationalconsulting.com

 

Υ.Γ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΩΝ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΛΛΕΧΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (https://www.gov.uk/student-finance)

1-5 of 5