ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

posted Dec 9, 2015, 1:10 AM by Michalis Spyrou
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΗΝΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ       

 

Είναι επίσημο πλέον. Έχει ανακοινωθεί από επίσημα χείλη της Βρεττανικής κυβέρνησης η έγγριση για χρηματική υποστήριξη και για μεταπτυχιακούς φοιτητές αρχής γενομένης το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος 2016-17. Το πολυαναμενόμενο σχέδιο του Ευρωπαϊκού φοιτητικού δανείου έχει πλέον εγγριθεί και στόχος του συγκεκριμένου άρθρου είναι να σας παρέχει πληροφορίες για όλα όσα πρέπει να γνωρίζέτε.

Image result for POSTGRADUATE STUDENT LOANS UK

 ΕΡΩΠΑΙΚΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΟΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 

 1. Το χρηματικό ποσό που δικαιούται να λάβει ένας φοιτητής ως δάνειο για να καλύψει τα έξοδα των μεταπτυχιακών του σπουδών φτάνει μέχρι τις £10,000
 2. Το πρόγραμμα έχει εγγριθεί και θα μπεί σε ισχύ από το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος 2016-1017
 3. Το Ευρωπαϊκό φοιτητικό δάνειο αφορά φοιτητές που σπουδάζουν μεταπτυχιακά προγράμματα (Taught Master Degrees) καιώς και μεταπτυχιακά προγράμματα έρευνας (Research Master Degrees)
 4. Το σχέδιο που έχει ανακοινωθεί αφορά ΟΛΑ τα μεταπτυχιακά προγράμματα ανεξαρτήτως ειδικότητας κλάδου και ακαδημαϊκού πεδίου. 
 5. Φοιτητές οι οποίοι σπουδάζουν Full time, Part-time αλλά και εξαποστάσεως (distance learning) είναι δικοαιούχοι το δανείου.
 6. Το Ευρωπαϊκό φοιτητικό δάνειο για μεταπτυχιακούς φοιτητές αφορά όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα από πανεπιστήμια της Αγγλίας, της Ουαλίας, της Σκωτίας και της Βόρειας Ιρλανδίας. 
 7. Φοιτητές οι οποίοι είναι νεότεροι των 60 ετών είναι δικαιούχοι του δανείου.
 8. Το επιτόκιο του δανείου κατα την διάρκεια των σπουδών θα είναι ο ρυθμός πληθωρισμού του Ην. Βασιλείου (RPI) συν 3% και οι αποπληρωμή του δεν θα αρχίσει πριν το 2019.
 9. Αποπληρωμή του δανείου ξεκινά όταν ο φοιτητής ενταχθεί στο εργατικό δυναμικό με αμοιβές πέραν των £21,000 και η δόση του δανείου θα είναι το 6% του εισοδήματος που ξεπερνά τις £21,000 

 ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ 

Οι κύπριοι φοιτητές που ενδιαφέρουντε να σπουδάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για τις μεταπτυχιακές τους σπουδές μπορούν να εξασφαλίσουν το συγκεκριμένο δάνειο εάν και εφόσον,
 1. Είναι Ευρωπαίοι Πολίτες (Αποδεικτικό της ταυτότητας οι οποία να μην έχει λήξει).
 2. Ζούν κατα την διάρκεια τον τελευταίων τριών ετών στην Ευρωπαϊκή Ένωση για σκοπούς ΟΧΙ αποκλειστικά την εκπαίδευση. 
 3. Φοιτητές οι οποίοι έχουν ήδη ένα μεταπτυχιακό τίτλο ΔΕΝ είναι δικαιούχοι του Ευρωπαϊκού φοιτητικού δανείου.

Στόχος του Ευρωπαϊκού φοιτητικού δανείου είναι η πιο εύκολη πρόσβαση φοιτητών στα πανεπιστήμια για σκοπούς μεταπτυχιακής ακαδημαϊκής κατάρτισης. Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί σημαντικό βήμα προς την ακαδημαϊκή κατάρτιση των Ευρωπαών φοιτητών αφού υπολογίζεται επιπλέον 10,000 φοιτητές να σπουδάσουν στο Η. Βασίλειο την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά μετά από την έγγριση του συγκεκριμένου σχεδίου. 


Image result for POSTGRADUATE STUDENT LOANS UK

ΠΗΓΕΣ: http://www.findamasters.com/funding/guides/new-uk-postgraduate-loans-scheme.aspx
              http://www.bbc.co.uk/news/education-30293964
 

Comments